بازار تاريخي تبريز شکوه گذشته را باز مي‌يابد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تراب محمدي همزمان با سفر دکتر دولت آبادي ، معاون ميراث فرهنگي کشور و در حاشيه بازديد از کارگاه‌هاي مرمتي داير در بازار بزرگ تبريز افزود: مرمت بناي عظيمي مانند بازار تبريز ، کار بلند مدتي است که تعطيلي ندارد و به شکل مداوم بايد به بخش هاي مختلف آن رسيدگي و سرکشي کرد تا اگر بخشي به علت فرسودگي يا استعمال زياد در حال آسيب ديدن است، مرمت شود و اين امانت با ارزش را به سلامتي به نسل هاي بعد بسپاريم.

محمدي با اشاره به تخصيص 5 ميليارد ريال اعتبار در سال جاري براي مرمت بازار، گفت: در حال حاضر مرمت مجموعه مسجد و مدرسه حاج صفر علي و تيمچه هاي حاج حسين در مراحل نهايي است.

وي افزود:تيمچه کشمش چي لر ، سراي حاج ابولحسن، مسجد کوچک فاطمه، چهار منار،
مسجد حسن پادشاه، خانه مشکاتيان و بازار شعربافان نيز در حال مرمت توسط کارشناسان و مرمتگران سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي هستند تا مشکلات احتمالي اين بخش ها مرتفع شود و قسمت هاي ديگري از بازار در دستور کار قرار گيرد.

محمدي اختصاص 50 ميليارد ريال اعتبار در سفر دوم رييس جمهوري و هيات دولت براي تصحيح سيستم برق بازار را گام مهم ديگري در رفع مشکلات سيستم برق بازار تاريخي تبريز دانست و ابراز اميدواري کرد با اقداماتي که در جهت اصلاح سيستم برق بازار صورت گرفته، اين بناي تاريخي چهره زيبا تري يابد.

پرونده بازار تاريخي تبريز به همراه بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي براي ثبت در فهرست آثار جهاني سازمان يونسکو به اين سازمان ارسال شده و دهه اول شهريور ماه سال جاري، بازرسان اين سازمان براي ديدن اقدامات صورت گرفته و بررسي پرونده ارسال شده از سوي ايران مهمان استان آذربايجان شرقي و بازار تاريخي تبريز خواهند بود./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388033055